Kracht en impact

Versterk je veerkracht, weerbaarheid en impact

Werkplaats

Door krapte op de arbeidsmarkt neemt de werkdruk toe. Ook jij zult daarmee te maken hebben. Tegelijk wordt de zorg steeds complexer. Je werk vraagt flexibiliteit en wendbaarheid, maar soms voel je je (emotioneel) overbelast. Hoe kom je op voor jezelf? Hoe houd je zeggenschap? Hoe beweeg je mee en houd je tegelijk een goede balans tussen werk en privé?

Eigen, passende antwoorden

In deze training gaan we op zoek naar vitaliteit en werkplezier en het verminderen van stress en overbelasting. Het is geen training waar we met hippe woorden de oplossing voorspiegelen. Je onderzoekt je eigen mentale weerbaarheid en draagkracht waardoor je deze kunt versterken. Je doet dit samen met andere collega’s, want je leert van en met elkaar. Samen zoek je naar passende antwoorden die voor ieder verschillend zijn. Daarom is het aantal deelnemers klein.

Thema’s die aan bod komen

  • Balans tussen zelfzorg en zorg voor de ander
  • Van een fixed mindset (‘het is nu eenmaal zo’) naar een growth mindset (‘ik heb zeggenschap en keuze’)
  • Grenzen en begrenzen: nee-zeggen, weerbaar zijn, je tijd bewaken
  • Omgaan met conflicten

Omvang

Vier dagdelen, in groepen van maximaal acht personen.

Deze training is geschikt voor zorgverleners met dreigende overbelasting. Het aanbod kan ook op maat worden gemaakt voor nieuwe medewerkers en preventief werken.

Werkplaatsleren betekent werken in kleine groepen van min of meer gelijk opleidingsniveau. Je reflecteert op je werk en leert samen. Jouw vragen staan centraal en er wordt gewerkt met praktijkopdrachten.